Katkı sağladığımız/geliştirdiğimiz projelerimizi 3 ana gruba ayırabiliriz.
1- Savunma Sanayii Projeleri
ØAtılabilir Sahte Hedef
Savaş uçaklarına ve onların mürettebatına hava kara güdümlü RF tehditlerine karşı artırılmış platform koruması sağlayan Dijital Radyo Frekans Bellekli (DRFM) Atılabilir Aktif Decoy’udur (EAD).
Tehdit altındaki savaş uçağından atılarak gelen füzelerin RF izleme sistemlerini bozarak etkileyici bir ‘ıskalama mesafesi’ üretir ve böylece füzenin platform yakınında patlaması riskini en aza indirir.
ØÇekilebilir Sahte Hedef
RF güdümlü füze tehdtilerine karşı elektronik aldatma ve karıştırma uygulayarak tehlikeyi kendi üzerine çeker ve böylece savaş uçağının korunmasını sağlar. Tehlike anında en az 8 sn süre içerisinde uçaktan 100m ve üzeri bir mesafeye fiber optik bir kablo ile atılır. Tehlike atlatıldıktan sonra uçaktaki mekanizme ile geri çekilir.
ØFMCW Temelli Yaklaşma Tapası
Deniz/topçu mermisi veya güdümlü füze gibi normal olarak merminin ön kısmına yerleştirilen yaklaşma tapasıdır. Tapa kısa menzilli bir radar sensörü kullanır. Sensörün menziline yeterince yaklaşan herhangi bir nesne, tapaya bir sinyal gönderecek ve patlayıcıyı patlatacaktır. Sonuç olarak, kişinin kesin ve doğrudan bir vuruş yapmasına gerek yoktur. Yeterince yaklaşmak yeterlidir çünkü bu, fitilin savaş başlığını patlatmasına ve şarapnel parçalarının hedefe doğru uçmasına neden olacaktır.
ØPasif Radar
Pasif Bileşik Algılama Sistemi (PBAS), karasal radyo/televizyon verici istasyon yayınlarından faydalanarak, hava platformlarını tespit ve takip eden, 3 boyutlu konum verisi üreten bir pasif radar sistemidir.
2- Medikal Teknolojiler
ØYeni Doğan Çocuklarda Kandaki Oksijen Saturasyonuna Göre Kuvöz İçi Oksijen Miktarını, Sıcaklığını ve Nemi Algılayan ve Ayarlayan Otomatik Kontrol Sisteminin Geliştirilmesi
ØMukus Temizleyici Mekanizma Geliştirilmesi
ØNükleer Tıp Çalışanlarını Radyasyonun Zararlı Etkilerden Koruyucu, Radyoaktif Solüsyon Doz Çeker Robotik Kol Tasarımı
ØTotal Parenteral Nütrisyon (TPN) İlaç Hazırlama Robotu Tasarımı ve Geliştirilmesi
ØHastane Bilgi Yönetim Otomasyon Sisteminin Tasarımı, Geliştirilmesi ve Kurulumunun Gerçekleştirilmesi.
ØCilt Üzerindeki Yanık Oranını Tespit Etme Amaçlı Mikroişlemci Tabanlı Bir Devre Tasarımı
ØEKG Elektrod Üretim Makinesi Tasarımı ve Geliştirilmesi
ØYüksek Çözünürlüklü CMUT Ultrason Görüntüleme Sistemi
CMUT’nin (Kapasitif Mikro-işlenmiş Ultrason Probları) yeni nesil silikon yonga plakası teknolojisi kullanılarak daha da geliştirilmesi ultrason muayene modlarının tümüne pratik bir kullanım kazandırmaktadır. Gelişmiş çözünürlük, süper geniş frekans bant genişliği ve yüksek duyarlılık ile uzak alanda korunur.
3- Yapay Zeka Uygulamaları
ØNesne Tespit Algoritmasının (YOLOV3) FPGA Üzerinde Gerçekleştirilmesi
ØMikro Elektro-Mekanik Sistem (MEMS) Tabanlı Atalet Ölçüm Birimleri (IMU) kullanarak insansız hava aracı (İHA) sistemlerinde yapay zeka ile tutum tahmini
ØBig Data Analysis Tools
ØYapay Zeka Tabanlı Milli Üst Ekstremite Protezleri
ØYapay Zeka Tabanlı Milli Alt Ekstremite Protezleri
ØYapay Zeka Tabanlı Otomatik Bel Fıtığı Teşhis Sistemi
Ø3D TOF MRA (Time-of-Flight Manyetik Rezonans Anjiyografi) ve 3D CTA (Kontrastlı Bilgisayarlı Tomografi Anjiyografi) Görüntülerinden 3D Yamalar (patch’ler) Çıkararak Beyin Anevrizmaların Tespiti
ØYapay Zeka ile Mesane Kanseri Derecelendirme Sistemi
ØProstat Kanseri Tanısı İçin Uzman Sistem Tasarımı